Zatezanje kože lica (face lifting)

KADA JE VREME ZA ZATEZANJE (LIFTING) KOŽE LICA I VRATA?

Prvi vidljivi znaci starenja koji podrazumevaju pojavu dubljih bora i opuštenost lica, javljaju se u proseku u četvrtoj deceniji života. To je i najčešći momenat kada žene posežu za često skupim preparatima koji, osim elastičnosti kože, ne daju zadovoljavajuće i trajne efekte u smislu ublažavanja i ispravljanja bora. Znajući to, sve veći broj žena, ali i muškaraca u našoj zemlji, okreće se estetskoj hirurziji koja očigledne i dugotrajne efekte. Dobro izvedena intervencija može da podmladi osobu i za čitavu deceniju.

Poliklinika “Beograd” poznata je po odličnim rezultatima u zatezanju (liftingu) lica. Kod nas možete obaviti zatezanje čeonog i srednjeg dela lica, kao i vrata. Zatezanje podrazumeva ispravljanje bora i podizanje opuštenog tkiva lica. Hirurško zatezanje lica (face lifting) preporučujemo kod osoba starijih od 45 godina. Izuzetno nam je važno da pacijent ne dobije izveštačen, “začuđen” izraz lica.

DA LI ZATEZANJE LICA (FACE LIFTING) BOLI?

U zavisnosti od metode, zatezanje lica (face lifting) se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji sa intravenskom sedacijom. Kod hirurškog zatezanja lica operacija traje 3 do 4 sata, nakon čega pacijent odlazi kući. Zavoji se nose jedan do dva dana, konci se skidaju u periodu od 7 do 10 dana. Blagi otoci i podlivi brzo nestaju. Nakon 2 do 3 nedelje pacijent je potpuno oporavljen i vraća se svim redovnim aktivnostima. Prvih mesec dana nakon intervencije, izbegava se izlaganje suncu.

OŽILJCI NAKON HIRURŠKOG ZATEZANJA LICA

Naši estetski hirurzi ovom delu posvećuju naročitu pažnju. Ožiljci koji ostaju nakon zatezanja kože lice i vrata moraju biti minimalni i neprimetni. Skrivaju se u prirodnim naborima kože, duž linija kose, kao i iza oba uha, i praktično nisu vidljivi.

Cena:  od 1999 eur

 

Vaše zdravlje je vaša najbolja investicija

Zakažite vaš pregled već danas