Poliklinka Beograd | Blog

Poliklinika Beograd
Poliklinika Beograd
Džona Kenedija 10f, Beograd
Poliklinika Beograd Džona Kenedija 10f, Beograd

Poliklinika Beograd | Blog

Rinoplastika je operacija kojom se menja izgled nosa. Operacija nosa izvodi se kako u medicinske, tako i u estetske svrhe. Osobe koje imaju problem sa disanjem zbog devijacije nosa, kao i osobe koje nisu zadovoljne njegovim izgledom mogu se odlučiti na smanjivanje nosa ili bilo neku drugu korekciju hirurškim putem.

Više

Dijabetes, neplodnost, poremećaj rada štitašte (štitne) žlezde, osteoporoza, gojaznost, policistični jajnici, predstavljaju neke od ozbiljnih metaboličkih poremećaja rada endokrinog sistema i simptome zbog kojih je neophodno posetiti lekara specijalistu endokrinologije, a u nekim slučajevima specijalistu endokrine hirurgije. S obzirom na to da se značajan broj endokrinih oboljenja u svom začetku ne odražava burno, pacijenti ih često u prvo vreme ignorišu i ne prihvataju kao problem. Endokrina hirurgija i endokrinologija su specijalističke grane medicine kod kojih je broj pacijenata u značajnom porastu.

Više

Ginekologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, te proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do kraja postpartalnog perioda.

Više

Postoji više razloga zašto se žene odlučuju za ovu intervenciju. Jedan je kada nisu zadovoljne trenutnom veličinom ili oblikom grudi. Drugi je kada su im grudi izgubile prvobitni volumen nakon trudnoće i porođaja, a u nekim slučajevima je potrebna hirurška rekonstrukcija dojki nakon operativnog lečenja tumora ili povreda. Korekcija ili operacija grudi može biti dobar način da se bolje osećate i da povratite samopouzdanje.

Više

Štitna (štitasta) ili tiroidna žlezda igra izuzetno važnu ulogu u ljudskom organizmu. Poremećaj njenog rada i lučenja hormona izaziva ozbiljne posledice koje se često leče dugo i uporno. Za uspešno izlečenje presudne su saradnja pacijenta i lekara, precizno uspostavljanje dijagnoze (pregled endokrinologa, endokrinog hirurga, laboratorijske analize, ultrasonografija, punkciona biopsija), i strogo pridržavanje terapije.

Više

Do skora je to bilo samo pitanje oblika – okrugli ili anatomski. Danas postoji implantati sa više vrsta silikona, mek, čvrsti, ovalne ili okrugle baze, poliuretanski implanti i drugi. Poliuretanski implantati su popularni kod pacijentkinja koje žele da nastave sa aktivnim sportskim aktivnostima. Ovaj tip implantata pruža osećaj prirodnih grudi. Čvrste implantate biraju najčešće mlade devojke. U svakom slučaju, pre nego što se opredelite za neki od tipova implantata potrebno je obaviti konsultacije sa našim lekarima.

Više

Postoje dva tipa silikonskih implantata, a to su okrugli ili anatomski. Koji je najpogodniji oblik implantata za vas saznaćete na konsultativnom pregledu kod lekara specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Više

Populаrnost rinoplаstike ili korekcije nosа nаstаvljа dа rаste. Odmаh nakon povećаnjа grudi i liposukcije, rinoplаstikа je najpopularnija operacija u oblasti estetske hirurgije. Žene se najčešće opredeljuju za ovaj zahvat, аli se sve više i muškаrаcа, pа čаk i decа se opredele za ovu operaciju. Razlozi su brojni, od postojanja funkcionаlnih problemа do jednostavne želje za boljim estetskim izgledom.

Više