Poliklinka Beograd

Poliklinika Beograd
Poliklinika Beograd
Džona Kenedija 10f, Beograd
Poliklinika Beograd Džona Kenedija 10f, Beograd

Operacija nosa

Šta je to rinoplastika?

Rinoplastika je operacija kojom se menja izgled nosa. Operacija nosa izvodi se kako u medicinske, tako i u estetske svrhe. Osobe koje imaju problem sa disanjem zbog devijacije nosa, kao i osobe koje nisu zadovoljne njegovim izgledom mogu se odlučiti na smanjivanje nosa ili bilo neku drugu korekciju hirurškim putem.


Koliko traje operacija nosa i oporavak?

Operacija može da traje od 1-2 sata, što zavisi od komplikovanosti procedure. Obavlja se u uglavnom u opštoj anesteziji, osim ukoliko se radi vrh nosa koji se može raditi i u lokalnoj anesteziji. Nakon operacije se u nozdrve stavljaju tamponi, a na nos se spolja stavlja kompresivna maska koje se uklanja nakon 7 dana.


Kada se mogu videti finalni rezultati?

U zavisnosti od zahteva i same operacije, dužina oporavka može biti različita. Uglavnom ćete biti potpuno oporavljeni za nekoliko nedelja, mada neki efekti (mali otok na nosu) mogu potrajati par meseci.


Operacija nosa – kome je potrebna?

Operacija nosa ili rinoplastika je potrebna pacijentima koji žele da poprave izgled nosa nakon povrede ili zato što nisu zadovoljni trenutnim izgledom, kao i oni koji imaju probleme sa disanjem.


Šta sve možemo da promenimo rinoplastikom?

  • oblik vrha nosa
  • ispravljanje nosa
  • promenu veličine nosa
  • suženje nozdrva


Kako izgleda procedura rinoplastike?

Za ovu hirušku intervenciju koristi se opšta anestezija. Hirurg će napraviti rezove u diskretnoj lokaciji u unutrašnjosti nosa ili ispod nosa. Odvojiće kožu nosa od hrskavice ili kosti i onda započeti preoblikovanje. Postupak rinoplastike obično traje između 2 i 3 sata. Ako je operacija složena, može trajati i duže.


Cena operacije nosa

Cena operacije nosa:

  • Korekcija vrha nosa – od 800 €
  •  Korekcija nosa (ceo nos) – od 1.500 €


Besplatne konsultacije sa hirurgom

Zakažite pregled ili besplatne konsultacije sa našim hirurgom na telefon: +381 63 216 456


Najčešća pitanja

Sa koliko godina mogu da radim korekciju nosa?

Kada su žene u pitanju potrebno je da napune 16 godina, dok muškarci treba da sačekaju do svoje 18 godine. Pre navršenih navedenih godina, nos i središnji deo lica još uvek se razvijaju, pa se ne može sa preciznošću predvideti krajnji rezultat ako bi operacija bila izvršena prerano.

Da li je bolna operacija i koliko traje oporavak?

Operacija se radi u opštoj anesteziji, tako da nećete osećati bol. Nakon operacije, biće prisutna blaga nelagodnost u trajanju nekoliko dana.

Da li će rez biti vidljiv?

Rez je obično sakriven, tako da je praktično nevidljiv.