Poliklinka Beograd

Poliklinika Beograd
Poliklinika Beograd
Džona Kenedija 10f, Beograd
Poliklinika Beograd Džona Kenedija 10f, Beograd
Poliklinika Beograd | Besplatni saveti

Za BESPLATNE Viber konsultacije sa našim NAJBOLJIM hirurgom pošaljite poruku na +381 63 216 456

Za BESPLATNE Viber konsultacije sa našim NAJBOLJIM hirurgom pošaljite poruku na:

Poliklinika Beograd | Besplatni saveti+381 63 216 456

Silikoni u grudima. Koji tip implantata odabrati?

Koji tipovi silikonskih implantata postoje?

Do skora je to bilo samo pitanje oblika – okrugli ili anatomski. Danas postoji implantati sa više vrsta silikona, mek, čvrsti, ovalne ili okrugle baze, poliuretanski implanti i drugi. Poliuretanski implantati su popularni kod pacijentkinja koje žele da nastave sa aktivnim sportskim aktivnostima. Ovaj tip implantata pruža osećaj prirodnih grudi. Čvrste implantate biraju najčešće mlade devojke. U svakom slučaju, pre nego što se opredelite za neki od tipova implantata potrebno je obaviti konsultacije sa našim lekarima.

Kada je vreme za povećanje grudi?

Ukoliko niste zadovoljni veličinom svojih grudi, dobrog ste zdravlja i želite da budete sigurniji u svoj izgled, trebalo bi da razmislite o operaciji i povećanju grudi. Povećanje grudi rade devojke i žene različitih starosti i životnog doba. Pre operacije i donošenja definitivne odluke da li je povećanje grudi dobar izbor za vas, neophodno je da se obavite pregled i konsultacije kod lekara specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Silikoni u grudima.

Silikoni u grudima. Povećanje grudi podrazumeva hirurški zahvat povećanja ili korekcije grudi. Standardna cena operacije grudi na lokalnom tržištu varira i ona uglavnom zavisi od hirurga koji operiše i od klinike u kojoj se radi. Naša cena od 2.250 evra bazirana je na vrhunskim uslovima koje nudimo za operativne zahvate i na najboljim hirurzima estetske hirurgije koji rade za nas.

Da li je povećanje grudi dobar izbor za vas?

Vi možete biti kandidat za povećanje grudi ukoliko:

 • niste zadovoljni trenutnom veličinom grudi
 • imate asimetrične grudi
 • ste dobrog zdravlja
 • imate realna očekivanja od hirurga
 • želite da budete sigurniji u svoj izgled

Šta podrazumeva operacija povećanja grudi?

Povećanje grudi radi se ugradnjom silikonskih implantata koji se mogu staviti ispod mišića, ili ispod mlečne žlezde. Povećanje grudi se ne preporučuje mlađima od 18. godina, kao i nakon porođaja barem 6 meseci.

Hiruško povećanje grudi je procedura koja traje u proseku oko 3 sata i može da se izvede ugradnjom:

 • Silikonskih implantata
 • Transferom masnog tkiva
 • Aqua filing gelom

Silikonski implantat ili masno tkivo iz vašeg tela se hirurški ubacuje iza svake dojke pacijenta. Implantati se ubacuju iza mišića u grudima ili iza tkiva prirodnih dojki. U  zavisnosti od veličine i tipa silikonskih implantata za koji ste se opredelili, naš tim specijaliste plastične hirurgije odlučiće koji rez je najpogodniji za vašu operaciju. Sve odluke oko pozicije reza i postavljanja silikonskih implantata doktor donosi u dogovoru sa vama, nakon detaljnih konsultacija.

Koji tipovi rezova postoje?

Postoje 3 vrste reza za povećanje ili ugradnja grudi:

 • inframamarno (rez ispod dojke)
 • transaksilarno (rez ispod pazuha)
 • periareolarno (rez u tkivu oko bradavica)

Kakav oblik silikonskih implantata da odaberem?

Postoje dva oblika silikonskih implantata: zaobljeni (anatomski) ili okrugli implantati za dojke. Pre nego što odaberete oblik silikonskih implantata, uvek je poželjno da se prvo konsultujete sa našim lekarom specijalistom plastične hirurgije.

Kakav izgledaju silikonski implantati?

Implantati su uglavnom mekani, fleksibilni i napravljeni od silikona. Ispunjeni su fiziološkim rastvorom ili silikonom.

Kako izabrati pravu veličinu implantata?

Konačna veličina je uglavnom lična odluka pacijenta. Pre operacije i donošenja definitivne odluke kako će se raditi i sa kojim implantatima, neophodan je pregled lekara specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije. Na tom prvom pregledu lekar će saslušati vaše želje u smislu oblika i veličine grudi koju želite. Naši lekari, shodno konstituciji žene, daju predloge o rešenju koje bi moglo biti najbolje i koje bi, u slučaju neodgovarajuće, prekomerne mililitraže implatanta, mogle dovesti do opterećenja. Lekar, prilikom pregleda, uzima u obzir koliko tkiva dojke već postoji. Najtačniji metod procene veličine implantata može se uraditi i u kućnim uslovima. Dovoljno je popuniti plastičnu vreću sa izmerenim količinama vode i staviti ih u grudnjak. Fotografije grudi kakve pacijentkinja želi, svakako mogu pomoći hirurgu u davanju krajnjeg saveta.

Koliko traje operacija – ugradnja silikonskih implantata?

Operacija za povećanje grudi traje oko sat vremena, izvodi se u opštoj anesteziji i bezbolna je. Hirurzi prave rez na prirodnim prevojima ili ivicama kože – ispod samih grudi, oko bradavica ili u pazušnoj jami.

Kakva anestezija se daje pre operacije?

Postupak povećanja grudi se uglavnom izvodi pod opštom anestezijom, tako da pacijent ne oseća nikakav bol.

Koliko traje oporavak nakon ugradnje silikonskih implantata?

Nakon operacije, u prvih mesec dana se ne preporučuje podizanje teškog tereta. U istom periodu se nosi specijalno dizajnirani grudnjak, a posle toga se pacijenti vraćaju svom uobičajenom režimu života.

Cena povećanja grudi

Želite da se saznate više o cenama ugradnje silikona u grudi? Molimo vas kliknite na ovaj link: povećanje grudi cene

Dodatne informacije 011/301 80 81