Poliklinka Beograd

Poliklinika Beograd
Poliklinika Beograd
Džona Kenedija 10f, Beograd
Poliklinika Beograd Džona Kenedija 10f, Beograd
Poliklinika Beograd | Besplatni saveti

Za BESPLATNE Viber konsultacije sa našim NAJBOLJIM hirurgom pošaljite poruku na +381 63 216 456

Za BESPLATNE Viber konsultacije sa našim NAJBOLJIM hirurgom pošaljite poruku na:

Poliklinika Beograd | Besplatni saveti+381 63 216 456

Ugradnja silikona u grudi vas zanima? Ovo je prava priča za vas!

Zašto se radi povećanje grudi?

Postoji više razloga zašto se žene odlučuju za ovu intervenciju. Jedan je kada nisu zadovoljne trenutnom veličinom ili oblikom grudi. Drugi je kada su im grudi izgubile prvobitni volumen nakon trudnoće i porođaja, a u nekim slučajevima je potrebna hirurška rekonstrukcija dojki nakon operativnog lečenja tumora ili povreda. Korekcija ili operacija grudi može biti dobar način da se bolje osećate i da povratite samopouzdanje.

Kada je vreme za povećanje grudi?

Ukoliko niste zadovoljni veličinom ili oblikom svojih grudi, a želite da budete sigurniji u svoj izgled, trebalo bi da razmislite o operaciji povećanja grudi. Povećanje grudi rade devojke i žene različitog životnog doba. Pre operacije i donošenja definitivne odluke da li je povećanje grudi dobar izbor za vas, neophodno je da se obavi pregled i konsultacija kod lekara specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Koji tipovi silikonskih implantata postoje?

Postoje dva tipa silikonskih implantata, a to su okrugli ili anatomski. Koji je najpogodniji oblik implantata za vas saznaćete na konsultativnom pregledu kod lekara specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Ugradnja silikona u grudi? Da li je to pravi izbor za vas?

Da li ste svesni činjenice da ovaj tekst nije tek tako “zalutao” do vas, i da se ništa u životu ne dešava slučajno, već s razlogom? Razlog je ovaj put vaša želja da svoj izgled dovedete do savršenstva, i naša mogućnost da vam u tome istinski i iskreno pomognemo.

Anketa koju smo nedavno sproveli među onima koji nisu zadovoljni svojim izgledom, pokazala je da je CENA estetskog zahvata glavni faktor zbog kog jedan procenat žena ne može da ostvari svoje želje. Nemerljivo manji broj anketiranih ima bojazan od ishoda – krajnjeg izgleda estetskog zahvata, i od kvaliteta ugrađenih implantata. Još na početku želimo da vam kažemo da su sva tri faktora za nas kao medicinsku ustanovu i te kako bitna, i da danas, posle 14 godina uspešnog rada, možemo da vam saopštimo da na sve imamo odgovor.

Pre nego što dođete u Polikliniku Beograd, pretpostavićemo da spadate u jednu od tri grupe osoba koje interesuje:

 • ugradnja silikona  (silikonskih implantata) u grudi
 • podizanje grudi
 • smanjenje grudi

Ove vrste zahvata spadaju u našu rutinu, deo koji se obavlja maksimalno profesionalno i bez greške. Međutim, etika nas podseća da smo uvek dužni da vam pružimo apsolutno sve informacije koje će vam pružiti osećaj sigurnosti.

Operacija grudi podrazumeva hirurški zahvat povećanja, smanjenja ili podizanja grudi. Cena operacije grudi na lokalnom tržištu varira i ona uglavnom zavisi od hirurga koji operiše i od klinike u kojoj se radi. Naša cena od 2.550 evra podrazumeva da je u nju sve uključeno i da pacijent nema nikakvih dodatnih troškova.

Da li je ugradnja silikona u grudi dobar izbor za vas?

Vi možete biti kandidat za ugradnju silikona ukoliko:

 • niste zadovoljni trenutnom veličinom grudi
 • imate asimetrične grudi
 • ste dobrog zdravlja
 • imate realna očekivanja od hirurga
 • želite da budete sigurniji u svoj izgled

Šta podrazumeva ugradnja silikona u grudi?

Ugradnja silikona u grudi najčešće podrazumeva postavljanje silikonskih implantata koji se mogu staviti ispod mišića, ili ispod mlečne žlezde.

Hirurško povećanje grudi je procedura koja traje u proseku oko 2 sata i može da se izvede ugradnjom:

 • Silikonskih implantata
 • Transferom masnog tkiva
 • Aqua filing gelom

U  zavisnosti od veličine i tipa silikonskih implantata za koji ste se opredelili, naš tim specijalista plastične hirurgije odlučiće koji rez je najpogodniji za vašu operaciju. Sve odluke oko pozicije reza i postavljanja silikonskih implantata doktor donosi u dogovoru sa vama, nakon detaljnih konsultacija.

Koji tipovi rezova postoje?

Postoje 3 vrste reza za povećanje ili ugradnju grudi:

 • inframamarno (rez ispod dojke)
 • transaksilarno (rez ispod pazuha)
 • periareolarno (rez u tkivu oko bradavica)

Kakav oblik silikonskih implantata da odaberem?

Postoje dva oblika silikonskih implantata: anatomski ili okrugli implantati za dojke. Pre nego što odaberete oblik silikonskih implantata, uvek je poželjno da se prvo konsultujete sa našim lekarom specijalistom plastične hirurgije.

Kako izabrati pravu veličinu implantata?

Konačna veličina je uglavnom lična odluka pacijenta, ali ipak postoje neka ograničenja koja pre svega diktira oblik i veličina grudnog koša. Pre operacije i donošenja definitivne odluke kako će se raditi i sa kojim implantatima, neophodan je pregled lekara specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije. Na tom prvom pregledu lekar će saslušati vaše želje u smislu oblika i veličine grudi koju želite. Naši lekari, shodno konstituciji žene, daju predlog koje bi rešenje moglo biti najbolje.

Šta podrazumeva operacija podizanja grudi?

Podizanje grudi je zahvat koji se radi u zrelijim godinama i njime se postiže vraćanje mladalačkog izgleda i oblika grudi. Gubitak elastičnosti kože glavni je krivac opuštanja dojki i gubitka lepih kontura. Na opuštanje grudi može uticati naglo povećanje ili smanjenje telesne težine, trudnoća, dug period dojenja. Hirurzi uklanjaju višak kože i grudi vraćaju u prirodan položaj. Podizanje grudi radi se sa ili bez silikonskih implantata, što zavisi i od potrebe i želje pacijentkinje. Operacija traje oko sat i po vremena, a oporavak mesec dana. Reč je o zahvatu kojim su pacijentkinje izuzetno zadovoljne s obzirom na to da ih lišava nelagode i osećaja stida zbog sopstvenog izgleda, i da im posle puno godina patnje vraća samopouzdanje i hrabrost da nose ženstvenu garderobu koja ističe

Smanjenje grudi – zbogom bolnim leđima i brojnim tegobama

Iako se o ovom problemu retko govori i piše, postoji značajan broj žena koje zbog velikog obima grudi trpe svakodnevne tegobe. Tu se pre svega misli na bolnu kičmu, bol u vratu, problem sa nošenjem donjeg veša, problem sa spavanjem, narušavanje kompletne figure. Smanjenje grudi podrazumeva efikasno uklanjanje žlezdanog i masnog tkiva dojke i odstranjivanje viška kože kako bi se postigao lep izgled grudi i njihova optimalna veličina. Nakon zahvata koji se izvodi u opštoj anesteziji oko sat i po vremena, pacijentkinja se oporavlja kod kuće uz izbegavanje velikih napora i podizanje teških stvari. Poboljšanje opšteg stanja i povlačenje tegoba osetno je već nekoliko dana posle operacije. Pacijentkinja se privikava na novi način života, ovaj put značajno olakšan. Smanjenje grudi jedna je od rutinskih operacija koju naš tim estetskih hirurga godinama uspešno izvodi.

Koliko traje operacija – ugradnja silikonskih implantata?

Operacija povećanja grudi traje oko sat i po do dva sata. Izvodi se u opštoj anesteziji i bezbolna je. Hirurzi prave rez u prirodnim prevojima ili naborima kože – ispod samih grudi, oko bradavica ili u pazušnoj jami. Nakon par meseci operativni rezovi izblede i postaju gotovo nevidljivi.

Kakva anestezija se daje u toku operacije?

Postupak povećanja grudi se uglavnom izvodi pod opštom anestezijom, tako da pacijent ne oseća nikakav bol.

Koliko traje oporavak nakon ugradnje silikonskih implantata?

Nakon operacije, pacijenti ostaju jednu noć na klinici i nakon toga idu kući. U prvih mesec dana se ne preporučuje podizanje teškog tereta. U istom periodu se nosi specijalno dizajnirani grudnjak, a posle toga se pacijenti potpuno vraćaju svom uobičajenom režimu života.

Kako izgleda operaciona sala Poliklinike Beograd?

Operaciona sala Poliklinike Beograd opremljena je najmodernijom opremom i tehnikom za plastičnu i estestku hirurgiju. Ovde možete pogledati kako izgleda naša operaciona sala – GALERIJA SLIKA.

Imate dodatna pitanja? Pogledajte listu najčešćih pitanja i odgovora – PITANJA I ODGOVORI – (tekst u dnu stranice).

CENA OPERACIJE GRUDI

Cena operacije grudi:

 • povećanje grudi (ugradnja silikona) – 2.550 €
 • smanjenje grudi – 2.550 €
 • podizanje grudi – 2.550 €

Dodatne informacije 011/301 80 81